A kurzus keretein belül megmutatjuk, hogyan élezze leghatékonyabban késeit, bemutatjuk a legfontosabb szeletelési technikákat és szó esik a kések helyes tárolásáról is.
Szabad időpont: elérhető időpontokről emailben küldünk tájékoztatást a kurzus megvásárlása után
Tematika:
- konyhai kések biztonságos használata, alapok
- élszalag megőrzése és felmérése; honnan tudjuk, hogy éles-e a késünk, mi számít élesnek és mi nem - vágódeszka jelentősége - vágódeszkák német vs. japán késeknél
- szeletelési technikák a gyakorlatban: Batonnet, Julienne, Brunoise, kiskocka és egyéb felhasználások. Milyen előnyt jelentenek ezek ízben és textúrában ételünkben?
- élezés, fenés, vizes fenőkövek jelentősége és élkarbantartó eszközök összehasonlítása
Üzleti átvételt érdemes megjelölni a kosár oldalon, kiszállításért nem érdemes fizetni.